ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΗΔΕΙΑΣ

Τα λουλούδια αποτελούν μέρος τελετών εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι αρχαιολόγοι έχουν χρονολογήσει την πρώτη χρήση των λουλουδιών κηδείας μόλις πριν από 62000 χρόνια. Φυσικά, τότε τα λουλούδια είναι πιθανό να χρησιμοποιούνταν για να καλυφθεί η μυρωδιά του εκλιπόντα. Σήμερα όμως, τα λουλούδια κηδείας και συμπόνοιας εξυπηρετούν έναν πολύ διαφορετικό σκοπό. Μετά από ένα θάνατο, έχει γίνει συνηθισμένη η αποστολή λουλουδιών στην οικογένεια του αποθανόντος ως τρόπο έκφραφης συμπαράστασης και συλλύπησης.

Εάν έχετε στείλει ποτέ λουλούδια σε κηδεία, τότε ίσως να έχετε ακούσει να αναφέρεται ως διαφορετικά πράγματα. Ανάλογα με το ανθοπωλείο, αποκαλούνται ως λουλούδια κηδείας, λουλούδια συμπόνοιας ή συλλύπησης. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι σημαίνουν το ίδιο πράγμα και ως επί το πλείστον είναι σωστοί. Ωστόσο, ανάλογα με το μέγεθος των λουλουδιών και την αποστολή τους, υπάρχει ένας τρόπος για να διακρίνει κανείς τη διαφορά μεταξύ τους.

Λουλούδια κηδείας

Τα λουλούδια κηδείας τυπικά επιλέγονται από τα μέλη της οικογένειας ή τους στενούς οικογενειακούς φίλους. Οι δύο κύριοι λόγοι γι’αυτό είναι λόγω του μεγέθους των λουλουδιών και του ρόλου τους στην κηδεία. Οι ανθοσυνθέσεις που επιλέγονται από την οικογένεια του εκλιπόντος τοποθετούνται συνήθως στο μπροστινό μέρος του παρεκκλησίου δίπλα στο φέρετρο και φέρουν στο σχήμα τους καρδιά ή σταυρό. Τα λουλούδια πρέπει να είναι αρκετά μεγάλα για να φαίνονται από οπουδήποτε στο δωμάτιο. Η οικογένεια είναι επίσης υπεύθυνη για την αγορά ενός στεφάνου που θα τοποθετηθεί στην κορυφή του φέρετρου κατά τη διάρκεια της τελετής.

Λουλούδια συμπόνοιας

Τα λουλούδια συμπόνοιας είναι οι μικρότερες ανθοσυνθέσεις και οι ανθοδέσμες που αποστέλλονται από τους φίλους και τα αγαπημένα πρόσωπα του αποθανόντος. Σκοπός τους είναι να η έκφραση συλλύπης και συμπαράστασης, γι’αυτό και αναφέρονται ως λουλούδια συμπόνοιας.

Αν ένα κοντινό σας πρόσωπο έφυγε από τη ζωή και θέλετε να στείλετε λουλούδια, τότε το online ανθοπωλείο μας μπορεί να σας βοηθήσει. Το louloudiaprosfores.gr σας παρέχει μια τεράστια γκάμα λουλουδιών και χειροποίητων ανθοσυνθέσεων από την οποία μπορείτε να επιλέξετε.

Το νόημα πίσω από τα λουλούδια κηδείας και συμπόνιας

Πριν αγοράσετε λουλούδια όμως, αφιερώστε λίγο χρόνο για να καταλάβετε τα διάφορα είδη λουλουδιών που είναι διαθέσιμα, τι συμβολίζουν και πώς μπορούν να τοποθετηθούν μεταξύ τους. Παρακάτω το louloudiaprosfores.gr σας παραθέτει 8 από τα πιο δημοφιλή λουλούδια για κηδείες.

  • Γαρύφαλλο – Γοητεία / Αγάπη
  • Χρυσάνθεμο – Σ ‘αγαπώ
  • Υάκινθος – Είσαι στις προσευχές μου
  • Ορτανσία – Εγκάρδια συναισθήματα
  • Κρίνος – Μεγαλοπρέπεια
  • Ορχιδέα – Θα σε αγαπώ πάντα
  • Σπαθίφυλλλο – Αναπαύσου εν ειρήνη
  • Τριαντάφυλλο – Αγάπη, Σεβασμός, Κουράγιο